Albatros Arctic Circle

  • Dansk
  • English

Camp Ice Cap, Sommer

2 dages tur

Camp Ice Cap, Sommer

At overnatte på Indlandsisen er normalt kun forbeholdt forskere og ekspeditionsdeltagere. Men ved vores Camp Ice Cap behøver man hverken være glaciolog eller eventyrer for at opleve en overnatning og to dages udforskning af den mageløse is.

Vi befinder os i et af de mest ekstreme miljøer i verden, som også er utroligt smukt med den hvide is som kontrast til himlen og fjeldlandskabet bag os. Om sommeren er klimaet stabilt og ruten, vi skal gå, er relativt jævn samtidigt med, at guiden er særdeles erfaren udi at vandre på isen.

Vel fremme ved lejren kan ekspeditionsteltene indtages og der er tid til at nyde varme drikke og den totale stilhed, der hersker her nogle kilometer inde på isen. Hvis vejret tillader og stemningen er til det, vandrer vi en kort tur og nyder det blide aftenslys’ refleksion på isen. Aftensmaden bliver simpel og varmende, da den består af frysetørret mad, som er let at bære og på disse kanter og – hvor ingen anden føde er tilgængelig – gør én mæt af velvære.

Efter morgenmaden og en eventyrlig nat på isen i de varme soveposer, er det tid til at tage på en lidt længere vandretur end dagen før. Ruten går mod Russel Gletsjeren ud over de tilsyneladende evige marker af is. Smeltevandsbække og sprækker i isen i det fjerne vidner imidlertid om, at isen er foranderlig og konstant i opbrud. Vi holder os i sikker afstand fra fare, og har i øvrigt steigeisen og vandrestave med, men ej reb, da vi hele tiden går på sikkert terræn.

Afhængigt af vejret, nydes den medbragte frokost enten undervejs eller tilbage i lejren, og efter en rum tid, pakker vi sammen og begiver os tilbage mod civilisationen igen beriget med en oplevelse af Indlandsisen, som er de færreste forundt.

Destination: Kangerlussuaq
Varighed: 2 dage / 1 nat
Sværhedsgrad: 3 af 5
Sæson: Maj - september
Deltagere: 6 el. flere
Pris: 2350

Prisinformation

Pris

Voksne: 2,350 DKK

Børn (10 år og ældre): 2,350 DKK

Prisen inkluderer

Transport

Aftensmad

Frokost

Guide

Steigeisen

Vandrestave

Campingudstyr

Praktisk information

Ledige ture

Klik på bookingknappen for at se specifikke datoer, hvor denne tur kan bookes.

Hvem kan deltage?

Læs under sværhedsgrader i forhold til vores ture for at se, hvad den kræver rent fysisk. Denne tur er sat til 3 ud af 5 på vores skala.

Husk at medbringe personligt grej til vandreture, inklusiv solbriller, solcreme, en tilstrækkelig varm jakke og væsentligt er også vandrestøvler, som passer til steigeisen.