Albatros Arctic Circle

  • Dansk
  • English

Russel Gletsjer

Oplev Russels tårne af is - 4 timers tur

Russel Gletsjer

Indlandsisen er en af Grønlands største attraktioner. Den dækker 80% procent af landets overflade, men hvert år formindskes massen af isen, fordi der smelter mere is, end der dannes på ny. Også her ved Kangerlussuaq er der tydelige tegn på, at isen trækker sig.

Vores destination er den fotogene Russelgletsjer, der står som en isvæg – visse steder op til 60 meter – og danner en tydelig kontrast mellem land og is.

Kangerlussuaq udmærker sig ved at være det eneste sted i Grønland, hvor man kan køre ind til Indlandsisen; alle andre steder skal man vandre, sejle eller flyve. Turen til områdets mest seværdige gletsjer foregår i en velaffjedret firehjulstrækker, som er som skabt til terrænet og grusvejen. Undervejs holdes udkig efter det dyreliv, som er i området, navnlig rensdyr og moskusokser, mens guiden fortæller om området og dets historie.

Afsmeltningen er i fuld gang midt på sommeren, og der skal holdes behørig afstand til både smeltevandselven og de tårnende iskolosser, som af og til og uden varsel falder sammen eller kælver.

Efter ca. 1½ times kørsel er vi nået frem til Russell-gletsjeren. Der kan vandres parallelt med gletsjerkanten, og der er mulighed for at fotografere gletsjeren fra mange forskellige gode vinkler, eller blot nyde storheden og stilheden, bortset fra lyden af smeltevandselvens brusen.

Moræner omkring gletsjeren er tydelige og er et vidnesbyrd om de store kræfter, vi har med at gøre. Farven på den 160 km lange Kangerlussuaq-fjord giver pludselig god mening, når man ser den grå silt – også kaldet gletsjermel – ved morænerne. Silt er meget fint sand, ler, grus og sten, som stammer fra knust klippe fra isens adstadige bevægelser over fjeldlandskabet.

Efter en times tid foran den fascinerende gletsjer forlader den enestående natur, som den var, da vi kom til den. Uberørt, storslået og uforglemmelig.

Destination: Kangerlussuaq
Varighed: 4 timer
Sværhedsgrad: 2 af 5
Sæson: Februar – november
Deltagere: Max 16
Pris: 610

Prisinformation

Pris

Voksne: 610 DKK

Børn (2-11 år): 375 DKK

Prisen inkluderer

Guide

Transport

Varm drik

Praktisk information

Ledige ture

Klik på bookingknappen for at se specifikke datoer, hvor denne tur kan bookes.

Hvem kan deltage?

Læs under sværhedsgrader i forhold til vores ture for at se, hvad den kræver rent fysisk. Denne tur er sat til 1 ud af 5 på vores skala.

Medbring dette

Husk at medbringe personligt grej til vandreture, inklusiv solbriller, solcreme, en tilstrækkelig varm jakke og væsentligt er også vandrestøvler.