Albatros Arctic Circle

  • Dansk
  • English

Selvguidet: Polarruten - Arctic Circle Trail

En rejse for den eventyrere på egen hånd

Selvguidet: Polarruten - Arctic Circle Trail

Polarruten, eller Arctic Circle Trail, anses af mange som værende den mest episke og klassiske vandrerute i Grønland. Det er en mageløs arktisk oplevelse at gå ruten i skønne, naturlige omgivelse med frisk luft og rent kildevand en masse. Balsam for krop og sjæl!

Albatros Arctic Circle er glade for at kunne give dig nyttige oplysninger til at hjælpe dig med at planlægge en selvguidet vandretur langs Polarruten, eller Arctic Circle Trail som den også kendes under på engelsk. Vandreruten er en fantastisk tur for erfarne vandrere på udkig efter en eventyrlige, selvguidede vandreture og for folk, som foretrækker på egen hånd at udforske området.

Før du tager afsted
Polarruten strækker sig fra Kangerlussuaq til Sisimiut. De fleste vandrere begynder på deres vandring fra Kangerlussuaq, men du kan også starte i Sisimiut og vandre østover langs Polarcirklen. Husk, at stien stiger i højdemeter fra øst til vest. Ruten slynger sig gennem et omskifteligt landskab fra de afrundede fjelde og morænehøje ved Kangerlussuaq til det kuperede terræn, høje fjelde og kystklimaet karakteristisk for Sisimiut.

Forbered dig godt og ager sikkert 
Denne krævende vandring er omkring 165 km, og du bør ikke vove sig ud i vildmarken, medmindre du er godt forberedt. Det er vigtigt, at du træffer de fornødne forberedende skridt for at kunne imødegå uforudsete omstændigheder så som desorientering, dårligt vejr eller behovet for redning i tilfælde af et 'worst-case-scenario'. Langs ruten mellem Kangerlussuaq og Sisimiut er der 9 hytter til fri afbenyttelse ift. overnatning. Vi anbefaler dog at tage et telt med, da disse hytter ikke kan bookes på forhånd, og der er ingen garanti for, at der vil være plads ved ankomst. Det er også vigtigt at bemærke, at der for nogle vandrere vil gå mere end en dags vandretur imellem disse hytter. På grund af regionens hurtigt omskiftelige vejrforhold er et telt ligeledes uundværligt.

Hvornår er den bedste tid
Sommer (juni-august) og tidligt efterår (slutningen af ​​august-september) er de bedste årstider at vandre på denne rute. Arctic Circle Trail ligger nord for polarcirklen, hvilket betyder, at du vil opleve 24 timers dagslys (midnatssol) i højsommeren, hvilket gør det nemmere at spotte bl.a. varder.

Varigheden af ​​vandringen
Nogle vandrere klarer at afslutte rejsen på en uge, men 9-11 dage er den typiske varighed. Vi foreslår, at du planlægger en tur, som kan vare 9-11 dage, hvilket giver dig fleksibiliteten til at ændre planer i tilfælde af dårlig vejr eller at afvige med en dag eller tos hvile undervejs. Det vil også give dig tid til at nyde naturen og udforske det arktiske fjeld- og dallandskab omkring dig i endnu højere grad.

Mere information
En mere detaljeret beskrivelse af ruten findes Destination Arctic Circle's hjemmeside. Vi foreslår også at læse de 12 vandreråd og rutebeskrivelse på greenland.com, den officielle hjemmeside for Grønlands turistråd.

Destination: Kangerlussuaq / Sisimiut
Varighed: 7 dage el. mere
Sværhedsgrad: 4 af 5
Sæson: Juni - September
Deltagere: 1 el. flere
Pris: 0

Prisinformation

Pris

This is a self-guided hike along the Arctic Circle Trail.

Praktisk information

Availability

This is an independant, self-guided tour. If you intend to hike the Arctic Circle Trail, we suggest allowing 9-11 days and plan your journey during the period of June - September.

Who can participate?

Refer to the explaination of our the rating system that further describes the degrees of difficulty associated with our excursions. This tour is rated 4 of 5 on our scale.